Deze luide draadloze sirene is een aanvulling op het Somfy Smart Home systeem TaHoma en kan gebruikt worden in combinatie met Somfy sensoren. Bij ongewenste situaties zal een luid geluidsignaal afgaan.

Omschrijving:

• Schrik inbrekers af

Beveilig uw woning met de Somfy TaHoma en de Binnensirene. Wanneer een aanwezige sensor onheil detecteert kan deze sirene inbrekers afschrikken en aanwezige bewoners waarschuwen.

• Draadloos dus eenvoudig zelf te installeren

Plaats de meegeleverde batterijen in de Binnensirene en zoek vanuit de TaHoma naar aanwezige producten. Vervolgens kan in TaHoma ingesteld worden dat deze Sirene af gaat wanneer een of meerdere sensoren iets detecteren, zoals rook of beweging.

• Veelzijdig in gebruik

De Binnensirene kan via TaHoma gebruikt worden met onder andere de Somfy rookmelder, openingsmelder, bewegingsmelder, watermelder of de paniek-knop op de afstandsbediening.

• Testing 1,2,3.

De Binnensirene controleert zelf regelmatig op de batterijen nog goed zijn en of de verbinding met de TaHoma werkt.

• Jarenlange beveiliging.

De Binnensirene is batterij gevoed en houd dit 2 jaar lang vol zonder batterijen te vervangen.

• Beveiligde verbinding

De Binnensirene communiceerd via de unieke Somfy 2-weg protocol. Deze door 128-bit encryptie beveiligde verbinding heeft een bereik van 20 meter binnenshuis – door 2 betonnen muren of 200 meter in open veld.

• 2 jaar garantie

Alle Somfy producten worden in Frankrijk ontwikkeld en aan strenge tests onderworpen. Somfy geeft een garantie van 2 jaar op deze sirene en garandeerd daarmee de de kwaliteit, prestatie en levensduur van dit product

Handleiding

Inhoud:

• 1x Binnensirene
  • 4x AA Batterijen
  • 1x Bevestigingsmateriaal

Specificaties:

• Referentie: 2401453
  • EAN: 3660849508050
  • Voeding: 4x AA (meegeleverd)
  • Levensduur batterijen: 2 jaar
  • Communicatie: io (868-870 MHz)
  • Zendbereik: open veld: 200m, door 2 muren (beton): 30m
  • Beschermingsgraad: IP20
  • Bedrijfstemperatuur: +0°C tot +60°C
  • Afmetingen: 99 x 51 x 99 mm
  • Gewicht: 135g
  • Geluidsniveau: 95 dB of 65 dB (instelbaar)
  • Kleur: wit
  • Garantie: 2 jaar

Werkt met:

Eigen App Nee
TaHoma (v1 - vierkant model) Ja (direct)
TaHoma (v2 - schuin model) Ja (direct)
Connexoon io Nee
Connexoon RTS Nee
Somfy Protect Nee
Somfy Protexiom Alarm Nee

Activatie + Gebruik

1. Plaats de batterijen in de sirene
  2. Toevoegen aan de TaHoma:
    1. Ga naar het hoofdmenu .
    2. Klik op de tab Configuratie .
    3. Klik op de tab ‘io’ en vervolgens op 'Toevoegen'.
    4. Selecteer 'Toepassingen' en vervolgens 'Zonder afstandsbediening'.
    5. Het groene Led op de Sirene gaat nu knipperen
    6. Geef de sirene vervolgens een naam
  3. De Sirene kan gebruikt worden in het ‘Mijn Beveiliging’ en Smart Programma.

Volume instellen

• Kies het gewenste volume voor het gebruik van de sirene: krachtig 95 dB of discreet 65 dB. Ga naar Hoofdmenu à Configuratie à Tab 'IO'
  • Selecteer de Binnensirene en daarna ‘nieuwe naam’
  • En kies het volume. Standaard is het volume 95 dB

Test procedure

• Open de achterzijde van de Binnensirene.
  • Druk kort (minder dan 1 sec) op de knop 'Prog' en laat ze los: de sirene geeft eerst een discreet en daarna een krachtig signaal. Het controlelampje brandt.
  • De verbinding met TaHoma testen: Log in op uw TaHoma.
  • Ga naar het tab-blad ‘Mijn Beveiliging’ of ‘Mijn Huis’
  • Open de Sirene door op het bijbehorende pictogram te klikken.
  • Klik op de knop 'Test': afhankelijk van de instelling geeft de sirene een krachtig of discree signaal.

Reset procedure:

• Open de achterzijde van de Binnensirene.
  • Druk gedurende 10s op de knop 'Prog': het controlelampje knippert.
  • Verwijder vervolgens de sirene uit de TaHoma.

• Hoe lang gaat de sirene af? De sirene gaat 3x af voor 1,5 minuut met 30 seconden tussenpauze.
  • De installatie instructies in de handleiding zijn momenteel onjuist – volgens de instructies kan het volume aangepast worden in het menu ‘instellingen’ – momenteel is dit in het menu ‘nieuwe naam’.
  • Let op : bij het toevoegen worden alle aanwezige binnensirene’s toegevoegd die wel batterij gevoed zijn maar nog niet aangemeld op een TaHoma
  • Het is mogelijk het volume van de Sirene aan te passen – luid of discreet. Dit is een algemene instelling en kan niet per toepassing gewijzigd worden.
  • Wanneer het alarm aangezet wordt kan een melding gedaan worden – hierdoor gaat de sirene 6x piepen. Wanneer het alarm aan is zal een piep van enkele seconden te horen zijn
  • Het pictogram van de Sirene kan verwarrend zijn – in het menu is deze grijs met een streep er doorheen. Deze is zo ook wanneer deze in gebruik is in ‘Mijn beveiliging. Pas wanneer de sirene afgaat wordt deze rood.

sirene gaat niet af

sirene gaat af