Gekoppeld met TaHoma kan dit product indringers in de woning detecteren en uw woning automatiseren. Het is gevoelig voor bewegingen en temperatuurvariaties die afkomstig zijn van een bewegend lichaam.

Voordelen:

• Direct aktie bij beweging

Deze bewegingsmelder zorgt voor meer veiligheid met de TaHoma. Wanneer de sensor aanwezigheid detecteert, geeft deze een signaal door aan de TaHoma. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk bij beweging het licht te laten gaan of de sirene aan.

• Direct bericht bij onraad

Wanneer de melder is gekoppeld aan een Somfy TaHoma kan je direct bericht op je smartphone krijgen. Er kunnen meerdere ontvangers toegevoegd worden waardoor bijvoorbeeld ook buren een bericht kunnen ontvangen* .

• Draadloos, eenvoudig zelf te installeren

De bewegingsmelder is batterij gevoed en draadloos en dus gemakkelijk zelf te installeren.

• 2 jaar garantie

Alle Somfy producten worden in Frankrijk ontwikkeld en aan strenge tests onderworpen. Somfy geeft een garantie van 2 jaar op de rookmelder en garandeerd daarmee de de kwaliteit, prestatie en levensduur van dit product

*Push berichten en e-mail zijn gratis. SMS berichten kosten minimaal €0.20 per bericht.

Handleiding

Product pagina Somfy.nl

Inhoud:

• 1x Bewegingsmelder
  • 1x 3V CR123 batterij
  • Bevestigingsmaterialen

Specificaties:

• Ref: 2401361
  • EAN: 3660849505233
  • Voeding: 1x 3V CR123 batterij
  • Batterij levensduur: 3 jaar
  • Radiofrequentie: 868-870 MHz
  • Beschermingsgraad: IP20
  • Bedrijfstemperatuur: +0°C tot +60°C
  • Afmetingen: 72 x 82 x 35 mm
  • Gewicht: 41 g
  • Detectie hoek: 104°
  • Detectie bereik: 8m max.
  • Kleur: wit
  • Garantie: 2 jaar

Werkt met:

Eigen App Nee
TaHoma (v1 - vierkant model) Ja (direct)
TaHoma (v2 - schuin model) Ja (direct)
Connexoon io Nee
Connexoon RTS Nee
Somfy Protect Nee
Somfy Protexiom Alarm Nee

Plaatsing:

(tip: meld de sensor eerst aan op de TaHoma of Connexoon)

De opening- en schokmelder kan op 3 manieren geinstallerd worden, afhankelijk van uw woning en gewenste functies.

(A). Behuizing op het beweegbare deel van de deur of het venster en magneet op het kozijn.Hiermee is een openingsdetectie mogelijk als u een TaHoma of een Connexoon-box hebt en een
schok- en openingsdetectie als u een TaHomabox hebt met de TaHoma beveiligingsuitbreiding.

(B). Omgekeerde installatie van A afhankelijk van uw woning. Hiermee is een openingsdetectie mogelijk als u een TaHoma of een Connexoon-box hebt.

(C) Als op de deur of het venster geen magneet mogelijk is, dan de behuizing alleen op het beweegbare deel, Hiermee is een openingsdetectie mogelijk, maar alleen als u een TaHoma-box hebt met de TaHoma beveiligingsuitbreiding.

Bij een installatie van het type A of B,moeten de 2 delen op één lijn liggen, en de afstand tussen de 2 onderdelen mag niet groter zijn dan 3 cm van hart tot hart.  Als er bij de installatie een verticale verschuiving is van de magneet ten opzichte van de behuizing, dan mag deze verschuiving niet groter zijn dan 2 cm van hart tot hart.

Bevestiging

Gemakkelijke installatie met zelfklevende strips

• Reinig het oppervlak van de stijl waarop u de behuizing en de magneet gaat vastmaken.

• Plak de onderdelen vast naar gelang de gekozen oplossing (A, B of C).

Vastschroeven kan ook

• Druk op de bovenkant van de behuizing en van de magneet om de voorkant los te maken.

• Houd de achterkant (van de behuizing en van de magneet) op de gewenste plaats en teken met potlood de plaats af van de bevestigingsgaten.

• Gebruik geschikte bevestigingsschroeven (diameter 3,5 mm en lengte 19 mm) en pluggen (diameter 3,5 mm en lengte 25 mm) om de de schok- en openingsdetector vast te zetten.

• Maak de achterkant van de schok- en openingsdetector goed vast.

Configuratie

Voor het gebruik van de schok- en openingsdetector in de verschillende hierboven genoemde gevallen, voert u de volgende instellingen uit.

Activeren/deactiveren van de magneet

De modusschakelaar geeft het wel of niet activeren van de magneet aan.

• Openingsdetectie

Voor het kunnen detecteren van inbraak in uw woning. Bij een installatie van het type A of B, zet u de modusschakelaar in de positie magneet geactiveerd (standaard ingestelde positie).

Sluit de kap van de behuizing. De schok- en openingsdetector is operationeel. Bij een installatie van het type C, zet u de modusschakelaar in de positie magneet niet geactiveerd, en programmeert u daarna het openen. Hierdoor kan het systeem het openen of sluiten van de deur of het venster zonder magneet herkennen.

Schok- en openingsdetectie

Voor het kunnen detecteren van inbraak en inbraakpogingen in uw woning.

Bij een installatie van het type A of B, zet u de modusschakelaar in de positie magneet geactiveerd (standaard ingestelde positie) en programmeer daarna de schokken. Hierdoor kan het systeem een inbraakpoging herkennen.

Programmeren van het openen en schokken

Hierbij leert de schok- en openingsdetector het herkennen van:

- een inbraak: programmeren van het openen

OF

- een inbraakpoging: programmeren van een schok 3 stappen volstaan (gesloten venster):

1) druk gedurende 3 seconden op de kalibratieknop (C).

2) De rode led brandt gedurende 10 seconden: sluit de kap van de behuizing tijdens deze tijd.

3) De rode led knippert snel: programmeren bezig.

- Programmeren van het openen: open de deur of het venster normaal.

OF

- Programmeren van een schok: forceer/beweeg de deur of het venster met kracht heen en weer om een inbraakpoging te simuleren.

Als er een fout optreedt, knippert de rode led om de 5 seconden twee keer.

Test een inbraak(poging) als dit deel is voltooid om de goede werking van de schok- en openingsdetector te controleren.

Activatie:

• Druk om te openen op het grijze deel, aan de zijkant van de schok- en openingsdetector om de voorkant ervan los te maken.
  • Aanmelden op de TaHoma: ga naar Menu > Configuratie > io tab > + toevoegen > kies sensoren > kies Openingsmelder.
  • Open de Openingsmelder
  • Druk gedurende 3 seconden op de P toets
  • Wanneer u los laat zal het groene Led branden
  • Geef de sensor een naaam

Plaats de batterij cover pas na het volledig installeren van de sensor

Reset procedure

Om de schok- en openingsdetector te wissen uit TaHoma, maakt u de voorkant van de kast los en houdt u de programmeerknop (P) 10 seconden ingedrukt: de led licht op en gaat weer uit.

Om de schok- en openingsdetector te resetten, maakt u de voorkant van de behuizing los en houdt u de kalibratieknop (C) 10 seconden ingedrukt: Nadat los is gelaten licht het rode led op, knippert en gaat weer uit.

FAQ

De schok-functie kan niet gebruikt worden in een Smart programma. Wanneer je deze toevoegd aan een Smart krijgt je de volgende melding “Wij raden aan om de openingsmelder in Smart programma's enkel in de standaard instelling te gebruiken (enkel magneet functie, zonder schok sensor). Meer informatie hierover in de handleiding.